Header

Heeeej på er!! Jag har en sån där bubblande känsla inombords! Solen skiner, jag har varit i Göteborg på ett träningspass och ätit lunch. De senaste dagarna har varit så härliga, jag har känt mig glad, fri och taggad på livet och nya utmaningar. 

 "Jag ser ända bort till Mariannelund" som Emils lillasyster Ida hade sagt. Kalmar var fint igår!


 

Jag har varit på resande fot sedan i söndags och har precis kommit hem och landat i soffan. Både igår och idag har min hjärna gått på högvarv, jag planerar och planerar och planerar. Jag har en liten oroskänsla i magen och försöker ta i tu med vad den kommer ifrån. Det kostar att vara på resande fot och jag tror helt enkelt att känslan grundar sig i att jag tror att jag har gjort slut på för mycket pengar och att jag inte har någon direkt koll på vad som händer på mina konton just nu. Jag ska sätta mig i eftermiddag och gå igenom allt och då vet jag att det kommer kännas bättre. Det är mitt lilla kontrollbehov som spökar. 

 

Anyway, jag är pepp på livet! Jag har träffat och hängt med så mycket härliga människor de senaste dagarna, det ger mig energi. Jag och Mathilda har hängt ihop i tre dagar på raken, så nu när vi har skiljts åt saknar jag henne. Hon ska åka till Grekland i en vecka och jag är verkligen avis, men det är hon så värd! 

 

Inspirationskvällen vi var på i tisdags gav också mycket energi och pepp. Gårdagen spenderade jag till större delen på tåg. Jag var i Kalmar på ett fotouppdrag och var hemma vid halv ett inatt, så det blev en lång arbetsdag. Men det gör mig iget! Jag gillar när det händer nya saker och att jag får se mig omkring. Under resan hann jag läsa ut en bok som handlar om företag och personer som först misslyckats ganska grovt innan de blivit framgångsrika. En bok om att dra lärdom av sina misslyckanden och att aldrig ge upp. Himla intressant! 

 Fotouppdraget i Kalmar var lite speciellt, jag fotade en gammal Volvo 240 som är totalrenoverad och ska vara med i en tidning på Nya Zeeland. Den var jättefin och brummade gött!! 


 

Jag har flera roliga uppdrag på gång just nu. Jag har fått förfrågan om att hålla i en fotokurs för ett gäng tjejer, vilket jag självklart sa ja till!! Jag blev jätteglad och tycker det ska bli så kul! Jag ska sätta ihop ett schema på ungefär 2-3h, där vi ska gå igenom grunderna och de olika funktionerna på en systemkamera. En fikapaus och sedan ska de få lite olika uppgifter av mig. Jag hoppas det blir intressant och lärorikt!

 

Jag fått i uppdrag att ta fram en hemsida åt en snickare och hans företag och jag har även fått svar på ingenjörsuppdraget jag har lämnat in offert på och det är så gott som mitt. Lite justeringar ska göras i tidsplanen bara. Det känns skönt att uppdrag rullar in. Det betyder att jag syns och att folk gillar det jag gör :)))

 Kalmar slott. Jag är så imponerad av hur man kunde bygga så här stora åbäken till byggnader förr i tiden. Det satt kanonkulor kvar i fasaden på slottet. Det fick mig att fundera ännu mer på hur det var att leva på 1600-talet.


 

Man har mycket ansvar som företagare oavsett hur många nollor det handlar om i summorna. För mig som nybörjare så känns ansvaret förmodligen lika stort som för någon erfaren som hanterar miljonbelopp. Nu när jag har varit ute och flängt så mycket har jag inte riktigt koll på mina bokningar, schemat, intäkter och utgifter och detta gör mig lite stressad. Som sagt, kontrollbehov. Ibland får jag känslan att jag är ute på tunn is, i nästa stund är jag övertygad om att jag kommer klara det här hur bra som helst. Så kommer det nog alltid vara och det är väl lite det som är charmen i företagande också, att allting kan hända.

Det gäller att lägga tid och energi på värdeskapande aktiviteter bara. 

 

Nu är jag pepp på att jobba, skulle kunna sitta uppe hela natten med den energin jag har. MEN, jag har ett nätverksmöte imorn kl 06.45 i Alingsås, så jag måste vara utvilad och förberedd till det. Jag har förresten ett annat spännande möte inbokat på måndag också. Berättar mer i nästa vecka!

Likes

Comments

YouTube
Matilda Kälström