Header

Så känns det. Och jag tycker nog att det redan klassas som höst. 

Vi har redan gått in i slutet på augusti och det är denna veckan jag har bävat för och sett fram emot på samma gång. På fredag är jag egenföretagare på heltid och jag kan fortfarande inte riktigt förstå det. Jag undrar hur lång tid det kommer ta innan jag inser det, för just nu känns det bara som att jag ska gå på semester, haha. 

 

Jag håller fortfarande på att planera, invänta besked och strukturera mitt nya liv, men jag ska berätta lite hur mina tankar går. 

  


 

Företagande:

 

Marknadsföring; bloggen, instagram, reklamfilm, hemsidor, bröllopsfotografer.com

I höst kommer jag lägga ner mycket tid och energi på att marknadsföra både mig och mina företag.

 

Den här bloggen är ett av mina verktyg för det och vad jag vill åstadkomma med den är att ni ska lära känna mig. Att skapa en trygghet och ett förtroende för mig som fotograf. Det är inte alla som är bekväma med att stå framför kameran och jag vill tro att om vi skapar en relation här så kommer det kännas mer naturligt. Detsamma gäller mitt instagram-konto. Att skapa en igenkänningsfaktor, en nyfikenhet kring mina bilder och att inspirera andra till att våga det där som hjärtat egentligen vill. 

 

Jag har en idé om att göra en reklamfilm om mig som företagare och de delar som ingår i det, jag kommer också spela in en reklamsnutt som kommer sändas i lokal radio i tolv veckor.

 

Jag kommer bygga om och flytta min hemsida för Kälström fotografi till www.kalstromfotografi.se, jag kommer bygga en ny hemsida som kommer heta www.ingenjorkalstrom.se där jag marknadsför mig som ingenjör, dessa hemsidor tillsammans med bloggen kommer jag samla på min nuvarande domän www.matildakalstrom.se. 

  


 

Ett utav mina större mål under hösten är att kamma hem en plats på www.bröllopsfotografer.com, jag hade blivit så himla glad om jag lyckades med det. 

 

Ingenjörsuppdrag

Jag har alltså fått förfrågan om ett uppdrag där jag kommer ha rollen som en trafikingenjör och min uppgift är ta fram några olika lösningar på hur man kan utforma en viss trafiksituation för att eliminera risker och effektivisera. I dagsläget så ska jag lämna in en offert på mitt arbete med tidsplan och efter det får vi se om jag får jobbet. Spännande!

 

Ha en utställning

Det här är något jag påbörjade förra hösten men som jag har lagt på is, dels på grund av att jag skaffade min fotostudio men även på grund av att jag haft så många bokningar det senaste att det inte funnits tid över. Detta är något som jag så gärna vill få till i höst. Tänk er en trist novemberhelg, titta på härliga bilder, få något gott att dricka och lyssna på härlig musik. Något uppiggande i hösttristessen. 

 

Skriva bok

I ungefär ett år har jag varit fast besluten om att jag vill skriva en bok och det känns som att hösten kommer vara en ypperlig tid för att börja på den. Min idé är att skriva en bok som jag själv kände att jag behövde när mina föräldrar skilde sig, en tröstande hand på axeln som säger att allt löser sig. 

 

Projekt bygga bilder

Det här hänger lite ihop med min idé om att ha en utställning. Det finns en del fotografer som är väldigt duktiga på att skapa overkliga bilder, där det känns som att man landar i en fantasivärld. Det dem helt enkelt gör är att sätta ihop flera olika bilder till en. Det skulle jag vilja bli bättre på och göra ett projekt av. 

 

Planera inför nästa år; utveckla leverans av bröllopsfotograferingar

Inte nog med att jag vill bygga om min hemsida för fotograferingen ytterligare, jag vill även utveckla mina leveranser av bröllopsfotograferingar. Tänk en fin liten låda med ett tackkort, ett USB-minne med min logga och kanske någon mer överraskning. Detta är något jag vill utveckla i höst. 

  


 

Bygga nätverk

Det är väl ganska känt att livet som egenföretagare kan bli ganska ensamt emellanåt, att man behöver någon utomstående att bolla idéer och tankar med, eller bara ta hjälp av. Jag har en del vänner som är egenföretagare och dem är guld värda att ta hjälp av emellanåt, men jag känner att jag behöver bygga ett bredare nätverk. På fredag ska jag på en frukostmöte med ett entreprenörsnätverk i Alingsås för att se om det är något som skulle kunna passa mig. Det ska bli väldigt spännande!

 

I mina höstplaner så ingår det även saker jag ska utveckla och göra på det personliga planet, men det tar vi i ett annat inlägg. 

 

 

Likes

Comments

YouTube
Matilda Kälström