Header


Åh va jag är pepp på livet hörrni!! Jag har haft en jätterolig arbetsdag, har hunnit med två träningspass och solen skiner. Alldeles, alldeles underbart!

 

Idag är officiellt den första dagen på mitt nya uppdrag, vilket känns både roligt och läskigt. Jag ska ta fram lösningar på hur man kan förbättra trafiksituationen runt Hemköp i Nossebro och då framförallt parkeringen som ni ser här på bilderna. 

 


 

Jag har satt ihop en arbetsprocess där det första stadiet är att göra en förstudie. I den ingår bland annat att prata med olika intressenter, samla in information om till exempel lagar och regler, att göra observationer och en kravspecifikation. Idag har jag hunnit med i princip allt detta. 

 

Igår hade jag tillsammans med fyra deltagare en fokusgrupp där dem fick idégenerera utifrån en metod som kallas  6-3-5. Den går ut på att alla deltagare ska skriva eller rita tre idéer på ett papper under fem minuter, sedan skickas pappret vidare till nästa deltagare och fem nya minuter startar. Detta görs tills varje papper har gått runt ett varv. Jag hann inte sammanställa resultatet idag, men det ska bli väldigt spännande att se. 

  

Under morgondagen ska jag jobba vidare på förstudien, jag har hittat två bra dokument om samhällsutveckling med fokus på infrastruktur och där finns mycket info att hämta. Jag ska även leta vidare efter lagar och regler, fortsätta på kravspecifikationen och sätta igång en metod för idégenerering. 

 

På förmiddagen ska jag åka en sväng till min gamla gymnasieskola för att printa bilder. Jag gjorde ett fotojobb i somras där kunden ville ha printade bilder och det har krånglat massor med min leverantör. Bilderna var smutsiga och veckade när dom kom osv. Så köpte jag ju en egen skrivare men det har krånglat även med den. Så nu tar jag det säkra före det osäkra och åker till skolan för att printa, där vet jag att det blir bra. Skäms så över att kunden inte har fått sina bilder än, så här får det ju inte gå till...

 

På lunchen ska jag på ett möte med en säljare som vill utveckla sina sociala medier och sin approach utåt. Vi ska diskutera vad han vill skapa för intryck, vad för slags bilder han vill dela med sig av och göra en målsättning. Uppdraget vi ska diskutera fram går ut på att jag ska hjälpa honom utveckla hans sociala medier och ta fram material till det, så som bilder och videos. Det ska bli himla kul!!

 

Jag är sååå nöjd med min arbetssituation just nu. Jag vill inte ens sova för jag har så mycket roligt att göra! Det är häftigt att känna sig så här taggad inför jobb och framförallt att känna att man gör nytta på dagarna. Halleluja, haha!

 

Nu är det dags att sova, jag har ställt alarmet på tio i fem för att kila till gymmet. Jag ska delta på ett starta-eget-café imorn kväll så jag hinner inte träna då. Natti natti!

Likes

Comments

YouTube
Matilda Kälström