Header

Idag har jag varit på ett möte som jag har längtat efter sedan juni. Ett möte om ett ingenjörsuppdrag som jag förhoppningsvis kommer arbeta med i höst. Vi gick igenom underlaget och dem berättade om sina tankar och visioner. Nu ska jag sätta ihop en tidsplan för mitt arbete och sedan ge ett kostnadsförslag på det. Så himla roligt, spännande och lite läskigt på samma gång. Men jag är såå taggad, vill verkligen leverera och överraska, så jag hoppas jag får det! Jag har fem arbetsdagar kvar innan jag slutar på mitt jobb och blir egenföretagare på heltid. Bara fem dagar!

 


 

När jag sa upp mig så var det några pusselbitar som inte var på plats och som jag tyckte kändes ganska viktiga. Prio ett var att skaffa mig en ny bil, eftersom jag har förmånsbil från jobbet idag. Jag måste ju ha en framför allt när jag ska åka på fotojobb. Det behöver dessutom vara en bil som uppfattas på ett bra sätt av kunder, vad skulle dem tänka om jag kom i en gammal skrothög? Samtidigt som jag inte kan komma åkandes i någon överklassig kärra heller. Det är så mycket som handlar om tolkning och dolda budskap i företagande. 

 

Att välja bil blev ett svårt beslut. Köpa eller leasea? Märke, storlek, bränsle? Jag är lite nördig när det gäller bilar, ändå tog det tid innan jag hade bestämt mig. Till slut kom jag fram till att jag ska leasea en VW och förhoppningsvis är den redo för leverans till den 1 september. Jag har fått mail om att den är klar i fabriken.

  

Första steget för att det skulle va möjligt för mig att sluta på mitt jobb var att spara ihop till ett startkapital, eftersom jag än så länge inte kan leva helt på fotograferingen. Pengar som jag från början sparade för att köpa ett hus. Det köpet får vänta.

 

I dagsläget har jag nåt mitt sparmål på 100 000kr och imorgon får jag min sista riktiga lön. Efter årsskiftet har jag satt som mål att jag ska kunna leva på mitt fotoföretag fullt ut, ingenjörsuppdragets intäkter blir ett plus i kanten. Mitt mål är att ha minst tre olika inkomster och jag har satt ett nytt sparmål på 150 000kr.

  

För tillfället så har jag en sån himla bra magkänsla inför hösten. Jag kommer lägga mycket tid, energi och pengar på marknadsföring, jag skulle så hemskt gärna vilja ha en utställning och jag kommer utveckla konceptet för mina bröllopspaket ytterligare. Jag planerar att spela in en reklamfilm också, vill inte ens sova för att jag har så mycket idéer och saker jag vill få gjort.

 

Jag ska bygga två hemsidor till. En för att marknadsföra mig som ingenjör och en huvudsaklig hemsida där jag samlar den tillsammans med Kälström fotografi och bloggen. Vill att det ska vara snyggt, stilrent och lättnavigerat. Informationen ska vara enkel att hitta. 

 

Efter jobbet imorgon ska jag börja förbereda inför bröllopet på lördag och på kvällen ska jag på tjejkväll till den blivande bruden, uppladdning inför bröllopet! En väldigt härlig helg väntar.


Likes

Comments

YouTube
Matilda Kälström