Header

Den 12 december förra året skrev jag på ett kontrakt, en signatur och jag hade precis fått min alldeles egna fotostudio. Ett halvår tidigare hade det varit ett mål som känts långt bort, vissa dagar till och med ouppnåeligt.

 

Ett utav dem första uppdragen jag gjorde i studio var den här härliga familjefotograferingen. Så mycket glädje!

 


 


Min fotostudio är belägen i ett gammalt ölbryggeri, 40 kvm stor. När jag fick nycklarna var golvet nymålat, det var det enda som var gjort på många många år. Väggarna var pissgula, dörrkarmar bruna och det står en stödpelare mitt i lokalen som också var brun. 

 

Idag är det ett mysigt rum med två välkomnande fåtöljer, mina fotografier pryder väggarna och den bajsbruna stolpen är numera en vacker blomranka. Tänk va mycket man kan göra med lite färg och tapeter! 


  

Väggarna och dörrkarmarna målade jag vita, mamma och syrran hjälpte mig att tapetsera stolpen och en kortvägg i en ljuvlig tapet med blommor på. Niklas hjälpte mig att sätta upp hyllor och bygga en avskärmande vägg så man inte skulle se avloppsrören som går från tak till golv i ett hörn. Han hjälpte mig även att sätta upp fästen till bakgrundsduken, som liksom är den huvudsakliga inredningsdetaljen i studion. Halva taket, som hör till den mysiga delen av rummet, hjälpte mamma och syrran mig med att klä in i ett tunt tunt vitt tyg. Dels så döljer det dem föregående nämnda avloppsrör som sträcker sig till andra änden av rummen, men så ger det även en mysig och mjuk känsla. Och minskar ekoeffekten. 


 

Inför den här fotograferingen så hade jag än så länge ingen rekvisita i studion.Familjen hade gett som önskemål att dem ville ta 1-årsbilder på pojken eftersom de hade gjort detsamma med tösen. På den fotograferingen satt hon på en lurvig pläd framför en ljusrosa bakgrund, hållandes i en tygboll. 

  

För att bilderna skulle passa att sätta bredvid varandra på väggen hemma hos familjen så valde jag att köpa ett grönt (vet inte vad man ska kalla nyansen?) tyg som jag hängde upp som bakgrund och tog med en vit fusk-fårskinnsfäll hemifrån. Jag köpte dessutom ett paket laminatgolv liknande ek för att dölja den vita bakgrundsduken. Tygbollen fick såklart följa med. Tycker det blev himla mysiga bilder och det är roligt med kunder som har en röd tråd i sina tankar och val. 

  

Jag tog även med den här lilla stolen. Jag och syrran hade var sin när vi var små och vi har fortfarande kvar dem. Det är jag glad för, båda har kommit till god användning i studion! Kliver ni in i min fotostudio idag så finns där en hel uppsjö av gosedjur, böcker, en gammal retroresväska som är väldigt charmig, tre olika laminatgolv att använda sig av, två fusk-fårfällar, en vit och en gråbrun. Jag håller dessutom på att slipa och måla till bokstavsklossar som jag tänker kan vara roliga att ha på barnfotograferingar. Att till exempel skriva barnets namn med. Dem blir vita med svarta eller turkosa bokstäver, jag har inte riktigt bestämt mig än. Ska ta och göra färdigt dem så fort jag får lite tid över. 

 

 

Gillar ni den här typen av inlägg? Jag tänker att jag ska börja gå igenom årets fotograferingar och visa er, jag har verkligen haft sååå många roliga. Tryck gärna på gilla-knappen, inte så ansträngande för er men väldigt betydelsefullt för mig. 
Likes

Comments

YouTube
Matilda Kälström