HeaderJag lider av ett smärre kontrollbehov och jag älskar därför att göra listor. Någon som känner igen sig? Listor jag gör; en över alla böcker jag har läst/lyssnat på i år (vilket är 27 st hittills), saker som har hänt/jag har upplevt under året, datum för datum. TIll exempel att jag tog första kvällspromenaden i shorts den 5 maj, det hade jag inte kommit ihåg annars. Livsmål, delmål, att-köpa-listor, to-do-listor, en lista över alla mina fotouppdrag och höstlöften.

  
 

I början på den här dagen var jag väldigt känslosam och hade nära till tårar. Jag gick runt med en oroskänsla i magen och var nästan lite nervös. Jag tror att det är inför att jag ska sluta på jobbet och måste säga hej då till alla. Jag avskyr att säga hejdå. 

 

Men, jag har då även en lista för dagar som denna. En "må-bra-lista" som ger mig en god magkänsla (idag kombinerade jag den dessutom med ett träningspass, det blev dubbel effekt). På den listan står det positiva saker om mig själv, saker som får mig att känna tillit till min egen förmåga och att inte ta livet på för stort allvar. Jag har en tendens till att förstora upp saker och lägga mer energi än vad som är rimligt. Då hjälper den här listan mig att komma ner på jorden igen och se saker ur ett annat perspektiv. Jag brukar även skriva tacksamhetslistor. Idag är jag exempelvis extra tacksam över att jag är frisk, att jag kan styra över mig själv och mitt eget liv. Jag är även väldigt tacksam över att min farmor fortfarande är i livet. 

 

Det är nu bara 10 arbetsdagar till jag slutar här på Francks. Jag tycker inte det var länge sedan jag satt med hjärtat i halsgropen och med darrig pekfinger klickade iväg mailet om min uppsägning. Fy så nervös jag var och slutet av augusti kändes så långt bort.

 

Nu är jag glad att det är slutet av augusti, jag längtar efter hösten. Även om jag inte går i skolan längre så känns det alltid som en nystart. Sen är jag löjligt förtjust i stickade tröjor, mysiga filtar, raggsockor, att tända ljus och dricka te, vilket hör hösten till tycker jag. Jag gillar att mysa! Just den här hösten kommer innebära en större nystart än vanligt och jag tror att det kommer bli väldigt bra. Jag vill gå morgonpromenader, äta frukost framför Nyhetsmorgon, bada med tända ljus när det regnar ute och fotografera höstens vackra färger. Dessutom har jag två spa-vistelser och en familjeresa att se fram emot. 

 
Frullar jag vill äta framför Nyhetsmorgon i höst.

 

Jag kommer skriva mer om höstens planer i nästa vecka, då har jag varit på ett möte som förhoppningsvis ger mig lite mer struktur att planera efter. Vill inte säga för mycket innan några papper är skrivna.
 


 

 

Likes

Comments

YouTube
Matilda Kälström