Header

Det är fredag kväll, klockan är snart tolv och här sitter jag och sjunger med till Mr. Probz. Jag gillar att sitta uppe när alla andra sover, då känns det som att tiden står stilla för en stund och jag hinner reflektera lite.

 I söndags fick jag en idé, i måndags fotade jag den. En pall på en landsväg. Var så god och sitt.


 

 

Snabb uppdatering av livet; I onsdags så körde jag en heldag i fotostudion, jag fotade inredning med tema höstmys. Jag gillar stillebenfotograferingar. Igår var jag fransmodell för min lillasyster Alice, det tog hela fyra timmar att sätta på fransarna och jag tror aldrig jag har legat still så länge mitt på blanka dagen utan att vara sjuk, haha. På eftermiddagen och kvällen jobbade och pluggade jag. Jag fick redigerat ett helt gäng bilder, skickat några fakturor och mailat bildgallerier till kunder. Sedan tittade jag på informationsvideos till nästa uppgift i en av kurserna jag läser. Snacka om hjärngympa!

 

Idag så började jag morgonen med nätverksfrukost 06.45 på Grand Hotell i Alingsås. Bästa starten på en fredag! Efter det åkte jag till Mathilda och blev bjuden på en andra frukost, den följde vi upp med en långpromenad, jobb och god lunch tillsammans. Ikväll så har vi tittat på film och ätit fisktacos, vilket jag verkligen rekommenderar!! Såå gott!

 Dimman som låg över hela måndagsmorgonen var magisk. Jag ääääälskar dimma.


 

Vad jag har märkt, känt och insett de senaste dagarna är att mina timmar rinner iväg och om inte jag jobbar så händer det ju ingenting. Jag är verkligen hela mitt företag och därmed flaskhalsen för mig själv. Detta är något som jag vill försöka jobba bort och därmed behöver jag effektivisera och diciplinera mig själv. 

 

Jag är noga med att skriva listor på allt jag behöver göra för varje vecka och det är delvis till hjälp, men jag har så lätt för att bli distraherad. Jag fastnar i tankar, instagramflödet eller att jag helt enkelt inte kan bestämma mig för vilken punkt på listan jag ska börja med. Jag har börjat sätta mobilen på flygplansläge för att få ett jämnare arbetsflöde. Forskningen säger att har man väl blivit distraherad så kan det ta upp till 30 minuter innan man kan koncentrera sig igen, den tiden har jag inte råd att slösa bort. 

 

Jag har hittat en matris som jag tycker känns användbar och som jag ska testa i mitt arbete. Det känns som att den kan hjälpa mig prioritera sakerna på mina to-do-lists. Då kan jag lätt numrera punkterna och jobba därefter. Jag gör en utvärdering om en månad, så får vi se om det har gett resultat. Dessutom så måste jag bli bättre på att jobba på min kontorsplats i studion eller på exempelvis på ett café. Då är jag mer effektiv än om jag sitter hemma i soffan.  


Jag har börjat jobba fram och skrivit ner strukturer för olika arbetsgångar när det kommer till bildhantering, sociala medier och vardagsrutiner. Det är spännande att testa sig fram, undra vad som passar bäst för mig och mitt företag? Har ni tips på strukturer, matriser eller tankesätt så tar jag tacksamt emot!! 

 

Imorn väntar en familjefotografering och så ska jag spela in youtube-klippet som släpps på måndag! Godnatt!

Likes

Comments

YouTube
Matilda Kälström