Bildbehandlingsuppgift

I höst läser jag en kurs på distans från Umeå universitet som heter Digitala bilder. Vi är inne på andra inlämningsuppgiften nu och jag tyckte den var riktigt rolig. Den handlar om att lyfta en bild och justera delar av den som inte var så bra när den togs ur kameran. Vi fick sju punkter på saker vi skulle åtgärda i photoshop.
 
Här är orginalbilden;
 
Jag tycker det är roligt att lära mig nya saker och jag tycker det är viktigt att jag som fotograf och bildbehandlare hela tiden utvecklas. Jag vill ju bli bäst på mitt yrke och att mina kunder ska känna sig trygga med mig och min kompetens. 
 
 
Här är min redigerade bild klar för inlämning. Kan ni lista ut vad jag har gjort för justeringar? :D
Uppdrag | Digitala bilder, Kälström fotografi, Umeå universitet, bilder, distans, entreprenör, fotograf,, företagande, kurs | | Kommentera |

Nytt att läsa

Det är väl inget nytt att jag är tokig i böcker och att läsa, så jag tänkte att jag skulle visa några av böckerna som jag köpt den senaste veckan :)))
 
Dessa två köpte jag på outletten som jag och Mathilda sprang förbi i tisdags. Russel Brands bok har jag blivit tipsad om av flera, så när jag såg den i hyllan blev jag glad. Han skriver om synen på livet och att det är vi själva som har skapat skillnaderna i samhället. Jag längtar tills jag får sätta tänderna i den! 
 
Att läsa om det svenska näringslivets historia kanske inte låter jätterockigt tycker ni? Det tycker jag, haha. Jag vill utvecklas som företagare och då tycker jag att det är intressant att läsa om hur andra företagare har gjort. Att lära sig av andras misstag, istället för att jag också ska göra dem. Man behöver inte uppfinna hjulet igen liksom. Sen tror jag att det är nyttigt att veta bakgrunden till varför arbetsmarknaden och företagsvärlden ser ut som den gör idag. 
 
The design of everyday things. Revolution. Det svenska näringslivets historia. Otroligt högt och extremt djupt.
 
The design of everyday things är en bok om produktutveckling som jag köpte av en alumn som också läst designingenjörsprogrammet i Skövde. Jag kommer ihåg att vår lärare Ivar sa att är det någon bok av all kurslitteratur vi skulle behålla så var det denna. Den kommer nog komma till användning när jag ska konsulta som ingenjör. Annelie Pompes bok köpte jag, som jag skrivit i tidigare inlägg, i tisdags på inspirationskvällen. Jag började läsa den i onsdags på väg hem från Kalmar. Den innehåller både vackra bilder och berörande texter. 
 
Jag drömmer om att ha ett stort välfyllt bibliotek i mitt framtida hus, och med den boksamling jag börjar få ihop så är jag på god väg! 
Vardag | Kälström fotografi, böcker, inspiration, läsa | | Kommentera |

Bröllop i Hallstavik

Nästa fotografering jag ska visa är årets andra bröllop som jag fotade i början på maj. Bröllopet var i Hallstavik, 44 mil ifrån där jag bor, så jag åkte dit dagen innan för att vara ordentligt utvilad. Jag var med från vigsel till festen på kvällen, så det blev väldigt mycket härliga bilder. Här visar jag upp några av mina favoriter. 
 
 
Jag gjorde även ett litet filmklipp till brudparet som ni kan se här;
 
 
Responsen jag fick efteråt var fantastisk!!
Så här skrev bruden till mig;
"Jag älskar bilderna du tagit!! Du är grym och en underbar person❤️ Tack för att du ställde upp ❤️❤️"
 
Att få höra och läsa sånt här gör allt hårt arbete och alla sena nätter till en fis i rymden. Jag blir så hiiiiimla glad!!
Uppdrag | Kälström fotografi, bröllopsbilder, bröllopsfotograf, bröllopsfotografering, fotograf,, fotografering | | En kommentar |
Upp