En helt vanlig tisdag

Jag hade planerat att göra ett en-bild-för-varje-timme-inlägg idag, det började bra men sen blev det kaos i min hjärna. Jag vaknade kl 06, mediterade i tio minuter och gick sedan en promenad i snön. Var ute i 40 minuter och avslutade promenaden med att göra en snöängel i trädgården. Var pigg och glad, studsade nästan fram!
 
08.00 - Till frukost gjorde jag en smoothie bowl. Smoothies är sedan länge en favorit och jag brukar nästan alltid dricka dem, men efter att ha lyssnat på Framgångspodden med Ida Warg så ska jag börja äta smoothies i tallrik istället. Ida sa nämligen att kroppen bryter ner och tar upp näringen på ett bättre sätt om man tuggar. I min smoothie idag hade jag en banan, en näve jordgubbar, två teskedar cloella och mjölk. Jag toppade den med kokkos, pumpafrön, tranbär och hasselnötter. Medans jag åt redigerade jag CV- och julkortsbilder till två kunder. 
 
09.00 - Efter frukost och morgonjobb sminkade jag mig. Köpte lite nytt smink i helgen, bland annat contour-paletten på bilden, är dock inte alls nöjd. Jag är verkligen en vanemänniska när det kommer till smink, haha. Piffade lite extra med läppstift idag i alla fall.
 
10.00 kom två av mina gamla kollegor på Francks på besök. Vi diskuterade ett uppdrag jag ska göra för dom som innebär både fotografering och bygga hemsida, så himla kul!! De hade med sig en blomma eftersom min fotostudio fyller ett år idag, ni kan tro att jag blev glad. Vi pratade och lunchade, dom stannade till strax efter kl 12.
 
13.00 - Dagens plan var att spela in en video för en tävling jag ska ha på min facebook-sida, även spela in ett youtube-klipp. Inget av det blev av. Jag kände mig så himla onöjd med dagens sminkning, flötig i håret och jag har dessutom ett stort munsår. Ganska opepp på att ställa sig framför kameran då. Fick i alla fall till ett litet porträtt till instagram. 
 
Den var här efter det spårade. Jag tappade humöret, blev virrig, irriterad och allmänt vimsig. Jag skulle redigera bilder till ett fotojobb jag gjort för Bring, samtidigt skulle min lillasyster åka iväg och köpa de sista julklapparna och jag ville så gärna åka med. Effektivitet tänkte jag, jag kan ju redigera bilder i bilen om hon kör. Slängde ner dator och plånbok i tygkassen, insåg att jag glömt hårddiskarna i studion. Halvvägs ut genom dörren kommer jag på att jag inte alls kan åka iväg, jag har ju en fotografering inbokad kl 16.30. Så Klara skjutsade mig till studion, jag hämtade mina hårddiskar, knallade hem och tog på mig mjukisbyxor. Redigerade och skickade över bilderna till Bring, drog iväg några fakturor, skickade iväg några bildgallerier. 
 
16.20 gick jag till studion för att förbereda inför fotograferingen, det skulle tas bilder till ett nytt körkort. En sån fotografering tar max 20 minuter. Hängde kvar i studion en stund, diskuterade julklappar med syrran över telefon. När klockan närmade sig 17.30 hörde mamma av sig och frågade om jag ville följa med på lussefirande. Min mamma är klasslärare för småttingar så det tackade jag glatt ja till. 
 
18.00 - Finns få saker som gör en så glad som sex och sju-åringar i ett luciatåg. Dom var så himla duktiga! Läste dikter och sjöng för kung och fosterland. Sedan var det obligatorisk fika. När det hade lussats färdigt gick jag och mamma till byns klädbutik där det hade varit modevisning, mammas man, Niklas, visade stolt vad han hade haft på sig på catwalken och vad han ville köpa. Medans dom provade ut olika klädkombinationer gick jag och handlade mat. Lite får vi ju ändå fira att fotostudion fyller ett år idag, tänkte jag. Tacotisdag. Vegofärs till mig, vanlig till dem andra. 
 
Nu har jag skickat iväg bilderna från dagens fotografering på print så att kunden hinner ansöka om nytt körkort innan det gamla går ut. Jag tror att den här dagen har känts mer kaotisk i mitt huvud än vad den egentligen har varit. Jag ska meditera några minuter innan jag kryper ner i sängen, är sugen på att läsa lite i min bok om hjärnan också, får se om jag hinner det innan jag somnar. Jag har för övrigt som mål att nå 2000 följare på instagram innan den här veckan är slut, tror ni att jag lyckas? 
Vardag | |
Upp