Att skjuta fram saker

Prokrastinera som det så fint heter. På min morgonpromenad igår pulsade jag runt i snön och funderade på varför jag har blivit så dålig på att få gjort saker och blivit så bra på att skjuta fram saker. Och det jag kom fram till var att det nog är för att jag aldrig känner att jag är ledig.
 
Jag har en ständig att-göra-lista som fylls på i samma takt som jag bockar av saker, jag har inga bestämda arbetstider som jag håller mig till, jag är i princip alltid tillgänglig både på telefon och mail när kunder vill nå mig. Och när jag väl är ledig och gör lediga saker, så känner jag mig stressad  över saker jag inte gjort på min lista. Det låter väl hälsosamt va? Näää, tycker inte det. 
 
Men det är väl sånna här saker man kommer underfund med längst vägen, jag är ju fortfarande nybörjare på att vara egenföretagare men det har helt enkelt blivit dags för mig att sätta en ordentlig struktur. Igår började jag fila på nästa års prislista och ska även bygga om min hemsida lite. Jag har hittills varit väldigt billig i jämförelse med andar fotografer och det grundar ju sig helt enkelt i att jag har haft ett annat jobb också, ekvationen är då enkelt uträknad att jag inte kan fortsätta med samma priser och ha detta som mitt huvudsakliga yrke. 
 
Så idag ska jag: sätta ny prislista, börja bygga om hemsidan, fota produktbilder för WJ import och skära till bilder som jag printade igår. Ska försöka hinna sätta ihop tävlingen till min facebook-sida och schemalägga den så inlägget publiceras imorgon. 
Entreprenörskap | |
Upp