År 2017

Beskriv året med tre ord.
 
Förändringar, slit och humörsvängningar.
 
Ännu ett omtumlande år har passerat. Om förra året var ångestladdat, så har 2017 varit snäppet vassare. Åtminstone så känns det så såhär i efterhand. När det har varit bra, så har det varit på topp verkligen, men när det har varit dåligt så har jag varit nere på botten. Mycket tumult kring min uppsägning, i en del relationer och jag har behövt ta en del svåra beslut. 
 
Jag har försökt att komma tillbaka till bra träningsrutiner - spelat badminton, gått på pass på NW med mina gamla kollegor, sprungit, promenerat, åkt lite inlines och simmade en del under sommaren. När vi åkte till Norge kände jag mig starkare än jag gjort på länge och jag kunde lätt hänga på grabbarna upp i bergen. Den känslan var SÅ HIMLA SKÖN! 
 
Året har inneburit ganska mycket resande. En egen weekend i Stockholm, Kosteröarna med mamma, Norge, Island, spa i tre omgångar. Familije-weekend i Västerås där jag fick dansa på scen med Tobias från Let's dance. Skidresa med Francks-gänget, bröllop i Hallstavik, camping med familjen i Varberg och fotojobb i Kalmar. Fram till september pendlade jag fortfarande Nossebro - Göteborg varje dag och på något sätt så byggdes det upp en trygghet där. Körandet, bilen, att jag var på väg. Jag fick tid att reflektera över vardagen, jag lyssnade på intressanta poddar och ljudböcker som gjorde mig inspirerad och krativ. En stund att andas ut på. Det saknar jag idag. 
 
Under första halvan av året umgicks jag väldigt mycket, både med familj och vänner. Spontana promenader och middagar. Under senare delen av året har jag däremot känt mig väldigt ensam. Jag antar att det är dels för att jag jobbar mycket, att jag dessutom inte har några kollegor längre utan jobbar mycket ensam. Men även för att jag har suttit hemma en hel del också, när jag egentligen velat ut och hitta på något roligt. 
 
 
 
Vilka datum kommer du alltid att minnas?
 
- 19/3 invigning av min fotostudio. Den här dagen är lätt en av dem bästa i mitt liv. Allt var långt över min förväntan och att det kom så mycket folk gjorde mig verkligen själaglad!
 
- 29/7 Håkan-konsert. Helt enkelt magiskt, mer behöver jag nog inte säga. 
 
- 2/8 min 25-årsdag. Det här är nog faktiskt den bästa dagen hittills i mitt liv. Dagen var fylld av kärlek, överraskningar och glädjetårar. Har aldrig känt mig så älskad som den dagen. Åh!
 
- 1/9 min första dag som egenföretagare. Jag minns att jag ena stunden satt och grät hemma vid köksbordet för att jag redan saknade mina kollegor på Francks och för att det hela kändes så sorgligt. I nästa sekund var jag jätteglad, taggad och så otroligt stolt över mig själv som faktiskt vågade. 
 
- 5/9 hämtade ut min nya alldeles egna bil. Jag får gåshud när jag tänker tillbaka på detta. Jag minns så väl hur vi gick runt bilen och tjejen på VW förklarade alla detaljer och funktioner. Sedan räckte hon över nycklarna och en ask med chokladpraliner och sa "Gattis, till din nya bil". Det är svårt att förklara känslan av att köra en helt ny bil. 
 
- 22/10 Norge-resan. En resa som jag sent kommer glömma. Hur vi tältade i storm uppe vid Preikestolen, hur vi klättrade upp till glaciären i Bondhusdalen. Maffiga utsikter, överväldigande vattenfall, soluppgångar, söta små stugor, snötäckta fjäll. Blöta kläder, tält som läckte, havregrynsgröt gjord på kolsyrat vatten med citronsmak. Drönarflygning inomhus, milslånga bilfärder. Vandring, klättring, fotografering och filmande. Vilken upplevelse. 
 
- 8/11 Islands-resan. En något bekvämare resa, men också så himla häftig. Vi bodde på hostel och träffa människor från andra länder, vi utgick med bil ifrån Reykjavik varje dag. Vi åt mycket soppa och efterrätt till varje måltid. Vi hittade häftiga vattenfall, varma källor, gejsrar, får och islandshästar. Jag blev kär i bergen, de svarta stränderna och klipporna. Vi vandrade, badade, jagade norrsken och var med om ett riktigt snöoväder. Jag älskar verkligen Island, vill så gärna åka dit igen!
 
 
 
Vad jag har åstadkommit 2017:
 
- Fotat 9 bröllop och sammanlagt haft 96 kunder
 
- Varit utställare på en näringslivsmässa
 
- Fått godkänt intyg för Bas P Bas U
 
- Hållt ett projekt för 8nde klassare i Lidköping om genustänk
 
- Hållt en föreläsning på Drivhusets spridningskonferens
 
- Gjort min 5e tatuering
 
- Klarat mitt sparmål på 100 000kr
 
- Skaffat en ny bil
 
- Slutat mitt fasta jobb och blivit egenföretagare på heltid
 
- Varit på fotoresor i Norge och på Island
 
- Spelat in en egen radioreklam
 
- Varit på film-workshop
 
- Investerat i en drönare och ett nytt objektiv
 
- Blivit antagen till BNI
 
- Gjort ett ingenjörsuppdrag för Essunga kommun
 
- Haft en fotoutställning
 
- Sprungit 5km på 28 minuter, nytt PB
 
- Nått 1000 följare på både instagram och facebooksida
 
- Läst/lyssnat på 33 böcker och håller för tillfället på med 4 st
 
 
 
 
Låtar som kommer påminna mig om 2017
 
Perfect - Ed Sheran
Up & Up - Coldplay
 
 
 
Planer för 2018
 
- Konsert Sam Smith
- Bli antagen till Bröllopsfotografer.com
- Cykla runt Öland
- Hitta en lägenhet och flytta
- Starta en bildbutik, först online sen fysisk
- Följa ett ordentligt träningsschema
- Åka till Australien
- Göra ett till ingenjörsprojekt
- Dubbla omsättningen i Kälström fotografi
- Utveckla mitt arbetssätt och leverans av bilder
- Besöka Almedalsveckan
- Ha en ny fotoutställning
- Sova under bar himmel
- Se solnedgång över havet
- Åka på en weekend själv
- Börja dansa
- Läsa mycket även detta året
- Gå på en inspirationsföreläsning
- Göra en fotoutmaning, en uppgift per vecka
 
(Så skulle jag så gärna vilja köpa en hund också, men det kräver lite mer planering, hehe)
 
Jag ser verkligen fram emot 2018, tror att det kommer bli ett fantastiskt år, där jag för en gångs skull kommer fokusera lite mer på mig själv. 
 
Här kan ni läsa min sammanfattning av 2016.
Vardag | 2017, årsresumé | |
Upp