Till hösten börjar livet

Så känns det. Och jag tycker nog att det redan klassas som höst. 
Vi har redan gått in i slutet på augusti och det är denna veckan jag har bävat för och sett fram emot på samma gång. På fredag är jag egenföretagare på heltid och jag kan fortfarande inte riktigt förstå det. Jag undrar hur lång tid det kommer ta innan jag inser det, för just nu känns det bara som att jag ska gå på semester, haha. 
 
Jag håller fortfarande på att planera, invänta besked och strukturera mitt nya liv, men jag ska berätta lite hur mina tankar går. 
 
 
 
Företagande:
 
Marknadsföring; bloggen, instagram, reklamfilm, hemsidor, bröllopsfotografer.com
I höst kommer jag lägga ner mycket tid och energi på att marknadsföra både mig och mina företag.
 
Den här bloggen är ett av mina verktyg för det och vad jag vill åstadkomma med den är att ni ska lära känna mig. Att skapa en trygghet och ett förtroende för mig som fotograf. Det är inte alla som är bekväma med att stå framför kameran och jag vill tro att om vi skapar en relation här så kommer det kännas mer naturligt. Detsamma gäller mitt instagram-konto. Att skapa en igenkänningsfaktor, en nyfikenhet kring mina bilder och att inspirera andra till att våga det där som hjärtat egentligen vill. 
 
Jag har en idé om att göra en reklamfilm om mig som företagare och de delar som ingår i det, jag kommer också spela in en reklamsnutt som kommer sändas i lokal radio i tolv veckor.
 
Jag kommer bygga om och flytta min hemsida för Kälström fotografi till www.kalstromfotografi.se, jag kommer bygga en ny hemsida som kommer heta www.ingenjorkalstrom.se där jag marknadsför mig som ingenjör, dessa hemsidor tillsammans med bloggen kommer jag samla på min nuvarande domän www.matildakalstrom.se. 
 
 
 
Ett utav mina större mål under hösten är att kamma hem en plats på www.bröllopsfotografer.com, jag hade blivit så himla glad om jag lyckades med det. 
 
Ingenjörsuppdrag
Jag har alltså fått förfrågan om ett uppdrag där jag kommer ha rollen som en trafikingenjör och min uppgift är ta fram några olika lösningar på hur man kan utforma en viss trafiksituation för att eliminera risker och effektivisera. I dagsläget så ska jag lämna in en offert på mitt arbete med tidsplan och efter det får vi se om jag får jobbet. Spännande!
 
Ha en utställning
Det här är något jag påbörjade förra hösten men som jag har lagt på is, dels på grund av att jag skaffade min fotostudio men även på grund av att jag haft så många bokningar det senaste att det inte funnits tid över. Detta är något som jag så gärna vill få till i höst. Tänk er en trist novemberhelg, titta på härliga bilder, få något gott att dricka och lyssna på härlig musik. Något uppiggande i hösttristessen. 
 
Skriva bok
I ungefär ett år har jag varit fast besluten om att jag vill skriva en bok och det känns som att hösten kommer vara en ypperlig tid för att börja på den. Min idé är att skriva en bok som jag själv kände att jag behövde när mina föräldrar skilde sig, en tröstande hand på axeln som säger att allt löser sig. 
 
Projekt bygga bilder
Det här hänger lite ihop med min idé om att ha en utställning. Det finns en del fotografer som är väldigt duktiga på att skapa overkliga bilder, där det känns som att man landar i en fantasivärld. Det dem helt enkelt gör är att sätta ihop flera olika bilder till en. Det skulle jag vilja bli bättre på och göra ett projekt av. 
 
Planera inför nästa år; utveckla leverans av bröllopsfotograferingar
Inte nog med att jag vill bygga om min hemsida för fotograferingen ytterligare, jag vill även utveckla mina leveranser av bröllopsfotograferingar. Tänk en fin liten låda med ett tackkort, ett USB-minne med min logga och kanske någon mer överraskning. Detta är något jag vill utveckla i höst. 
 
 
 
Bygga nätverk
Det är väl ganska känt att livet som egenföretagare kan bli ganska ensamt emellanåt, att man behöver någon utomstående att bolla idéer och tankar med, eller bara ta hjälp av. Jag har en del vänner som är egenföretagare och dem är guld värda att ta hjälp av emellanåt, men jag känner att jag behöver bygga ett bredare nätverk. På fredag ska jag på en frukostmöte med ett entreprenörsnätverk i Alingsås för att se om det är något som skulle kunna passa mig. Det ska bli väldigt spännande!
 
I mina höstplaner så ingår det även saker jag ska utveckla och göra på det personliga planet, men det tar vi i ett annat inlägg. 
 
 
Entreprenörskap | bröllopsfotograf, bröllopsfotografering, entreprenör, fotograf,, fotografering, företagande, ingenjör | | 2 kommentarer |

Söndagsfoto och feber

Den här helgen försvann i en hast. På fredagkvällen åt jag tacos och badade bubbelpool med Sandra som gifte sig i lördags och hennes tjejgäng. Så mysigt! Jag åkte hem ganska tidigt för att vara utvilad till fotograferingen. Lördagen var helt fantastisk, så mycket glädje och kärlek. Ett magiskt bröllop! 
 
 
När jag vaknade igår så kände jag mig bakis fast jag inte drack en droppe under lördagen. Bröllopsbakis. Koncentrationen är så hög under en bröllopsfotografering och hjärnan går på högvarv, det finns inte en gnutta energi över. Jag åt en äggmacka till frukost och slängde mig på tåget till Jönköping.
 
 
Där mötte jag upp Daniel och Elin för en street style-fotografering. Daniel jobbar på Scandinavian photo och brukar plocka med sig utrustning som jag får testa när vi fotograferar ihop. Igår fick jag testa nya Canon EOS 6D Mark 2, 35 mm f1,8 och 85 mm f1,4. Jag har varit lite sugen på att köpa antingen ett 35mm eller 85mm och igår kom jag fram till att ett 85mm passar mig bäst. Nästa kamera jag ska köpa får bli en Canon EOS 5D Mark 4 med två kortplatser. 
 
 
Jag mådde illa hela dagen, köpte en påse lakrits som hjälpte en stund och sov hela tågresan hem. När jag klev ur bilen hemma frös jag så mycket att jag skakade. Klädde på mig tre lager kläder och kröp ner i sängen. Senare på kvällen tog jag tempen och det visade sig att jag hade feber. Vilket jag redan hade listat ut. 
 
Jag hoppades att jag skulle fixa att gå till jobbet imorse, men jag vaknade inte ens när alarmet ringde. Mamma väckte mig vid tjugo i sju, jag var helt slut. Jag somnade om och vaknde igen vid tolv. Antar att det här är kroppens sätt att berätta att det varit lite för mycket det senaste. Tur att jag har en hel del bilder att redigera, det kan jag ju göra i sängen, samtidigt som jag varvar Vänner och The handmaid's tale. 
 
Btw, denna veckan kan ni följa mig på Scandinavian photo's instagram @scandinavianphotographers.
Vardag | Jönköping, Kälström fotografi, Scandinavian photo, bilder, fotografering | | 2 kommentarer |

Ingenjörsuppdrag och höstens pusselbitar

Idag har jag varit på ett möte som jag har längtat efter sedan juni. Ett möte om ett ingenjörsuppdrag som jag förhoppningsvis kommer arbeta med i höst. Vi gick igenom underlaget och dem berättade om sina tankar och visioner. Nu ska jag sätta ihop en tidsplan för mitt arbete och sedan ge ett kostnadsförslag på det. Så himla roligt, spännande och lite läskigt på samma gång. Men jag är såå taggad, vill verkligen leverera och överraska, så jag hoppas jag får det! Jag har fem arbetsdagar kvar innan jag slutar på mitt jobb och blir egenföretagare på heltid. Bara fem dagar!
 
 
När jag sa upp mig så var det några pusselbitar som inte var på plats och som jag tyckte kändes ganska viktiga. Prio ett var att skaffa mig en ny bil, eftersom jag har förmånsbil från jobbet idag. Jag måste ju ha en framför allt när jag ska åka på fotojobb. Det behöver dessutom vara en bil som uppfattas på ett bra sätt av kunder, vad skulle dem tänka om jag kom i en gammal skrothög? Samtidigt som jag inte kan komma åkandes i någon överklassig kärra heller. Det är så mycket som handlar om tolkning och dolda budskap i företagande. 
 
Att välja bil blev ett svårt beslut. Köpa eller leasea? Märke, storlek, bränsle? Jag är lite nördig när det gäller bilar, ändå tog det tid innan jag hade bestämt mig. Till slut kom jag fram till att jag ska leasea en VW och förhoppningsvis är den redo för leverans till den 1 september. Jag har fått mail om att den är klar i fabriken.
 
 
Första steget för att det skulle va möjligt för mig att sluta på mitt jobb var att spara ihop till ett startkapital, eftersom jag än så länge inte kan leva helt på fotograferingen. Pengar som jag från början sparade för att köpa ett hus. Det köpet får vänta.
 
I dagsläget har jag nåt mitt sparmål på 100 000kr och imorgon får jag min sista riktiga lön. Efter årsskiftet har jag satt som mål att jag ska kunna leva på mitt fotoföretag fullt ut, ingenjörsuppdragets intäkter blir ett plus i kanten. Mitt mål är att ha minst tre olika inkomster och jag har satt ett nytt sparmål på 150 000kr.
 
 
För tillfället så har jag en sån himla bra magkänsla inför hösten. Jag kommer lägga mycket tid, energi och pengar på marknadsföring, jag skulle så hemskt gärna vilja ha en utställning och jag kommer utveckla konceptet för mina bröllopspaket ytterligare. Jag planerar att spela in en reklamfilm också, vill inte ens sova för att jag har så mycket idéer och saker jag vill få gjort.
 
Jag ska bygga två hemsidor till. En för att marknadsföra mig som ingenjör och en huvudsaklig hemsida där jag samlar den tillsammans med Kälström fotografi och bloggen. Vill att det ska vara snyggt, stilrent och lättnavigerat. Informationen ska vara enkel att hitta. 
 
Efter jobbet imorgon ska jag börja förbereda inför bröllopet på lördag och på kvällen ska jag på tjejkväll till den blivande bruden, uppladdning inför bröllopet! En väldigt härlig helg väntar.
Entreprenörskap | Kälström fotografi, Nossebro, bilder, bröllopsfotograf, entreprenör, företagande, ingenjör | | 4 kommentarer |
Upp